Duurzame kleding

Biologisch katoen t-shirt

Het duurzamere alternatief

Biologisch katoen is het duurzamere alternatief voor traditioneel katoen

Het wordt gekweekt zonder het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Dit leidt tot een lagere belasting van het milieu. Bovendien is biologisch katoen vaak eerlijker voor de boeren die het verbouwen. Dit omdat de prijs die ze krijgen voor hun product eerlijk is.

Een biologisch katoen t-shirt is gemaakt van katoen dat op deze duurzame manier is geproduceerd. Dit betekent dat het t-shirt niet alleen beter is voor het milieu, maar ook goed voor de mensen die betrokken zijn bij de productie. Het dragen van een biologisch katoen gemaakt t-shirt is daarom een goede keuze voor mensen die bewust willen consumeren.

Biologisch katoen t-shirt
Biologisch katoen t-shirt

Behoud van een mooie pasvorm

Het zacht biologisch katoen voelt heerlijk aan en zal niet zo snel krimpen. Dit zorgt voor een goede pasvorm. Bovendien zijn t-shirts van biologische katoen mooie shirts met een hoog draagcomfort.

Gecertificeerd eerlijk katoen

Het is wel belangrijk om op te letten dat niet elk product dat “biologisch katoen” op het label heeft, daadwerkelijk voldoet aan de strenge eisen van fair bio katoen.

Er zijn vele certificaten beschikbaar voor biologisch katoen en biologische landbouw. Zoals het Global Organic Textile Standard (GOTS) of het Organic Content Standard (OCS) , waarvan je zeker kunt zijn dat het product echt van goed bio katoen is.

In het algemeen is een biologisch katoen t-shirt een duurzamere keuze dan een t-shirt gemaakt van traditioneel katoen. Het helpt om de belasting van het milieu te verminderen en ondersteunt eerlijke handel voor boeren. Bovendien is het vaak een tijdloos en comfortabel product. Ben je op zoek naar een nieuw t-shirt? Overweeg dan een biologisch katoenen t-shirt als een duurzame optie.

Biologisch katoen stof als basis

NUQI gebruikt dit basic shirt van biologisch katoen als een blanco canvas in haar collectie. Vervolgens worden deze t shirts door ambachtslieden en ontwerpers omgevormd tot unieke stukken.

Door middel van handwerk of een mooie print op de voorkant creëren we deze bijzondere shirts. Het is van groot belang dat elk stuk uniek is, een boodschap en/of een verhaal vertelt.

Natuurlijke materialen

Het unieke handwerk of de print wordt vervaardigd uit natuurlijke materialen en/of gerecycled materiaal. Het gebruik van dit materiaal past goed bij de duurzame stijl van het merk NUQI. Dit is zo omdat hierdoor afval wordt vermeden en er minder nieuwe grondstoffen nodig zijn. 

Fairtrade

We laten onze biologisch katoen t-shirts produceren bij leveranciers die zijn gecertificeerd. NUQI kiest ervoor om haar shirts in te kopen bij een grotere organisatie die GOTS gecertificeerd is. Het voordeel hiervan is dat wij op deze manier kleine aantallen kunnen kopen. Daardoor creëren we geen voorraad. Op deze manier delen we de voorraad met meerdere afnemers. Lees hier meer over op onze productie pagina.

Kortom, NUQI is een duurzaam kledingmerk dat zich richt op unieke fairtrade kledingstukken met een eigen verhaal. Door het gebruik van biologisch katoen en andere natuurlijke materialen wordt er zo min mogelijk impact op het milieu gemaakt.

Daarnaast krijgen de bio katoen shirts door het unieke artwork een extra dimensie en karakter. Hierdoor kan je als drager van het shirt een persoonlijke connectie maken met het stuk. En natuurlijk zijn de tops zoals altijd te combineren met al onze andere NUQI artikelen.

Meer weten, volg ons op Instagram.

Deel met vrienden:


Biologisch katoen t-shirt

Bekijk onze producten