Duurzame kleding

Hand gestikte gerecycled denim patches

Hoe dus oude jeans wordt omgetoverd naar hand gestikte gerecycled denim patches

YUKKURI, langzaam, op zijn gemak, rustig en zonder haast

Helly Coppens, is een Nederlandse ontwerper en ambachtsvrouw, met een grote passie voor textiel, garens en handwerk.
Na een jarenlange carrière in de fast fashion industrie koos Helly ervoor om een ​​ander pad te bewandelen, omdat een pad waarin haar creativiteit op een duurzamere en zinvollere manier kon worden ingezet belangrijk voor haar was. Helly haar doel was om geen kleding meer te maken dat voor velen uiteindelijk een waardeloos artikel wordt maar om gebruikte kleding en materialen te hergebruiken..

Hand gestikte gerecycled denim patches
Hand gestikte gerecycled denim patches

De keuze voor een duurzamer pad

Helly raakte geïnspireerd door Japanse hersteltechnieken.

“Mijn oude, rafelige maar favoriete spijkerbroek bracht mij tot het gebruik van de traditionele Japanse hersteltechnieken; Sashiko en Boro. Met deze technieken herstelde ik zichtbaar mijn oude geliefde spijkerbroek. Ik was verbaasd over de resultaten dus heb ik deze oude technieken verder verkend. Sashiko wordt door velen gezien als de ultieme manier om rafelige en versleten denim te repareren en te upcyclen” (Helly Coppens)

YUKKURI van fast fashion naar slow fashion

Helly werkt nu vanuit haar eigen atelier in Berkel-Enschot. Het atelier heet YUKKURI dat in het Japans, langzaam betekent. Helly maakt daar de mooiste hand gestikte kunstwerken. Ze past haar passie toe op oude jeans die gerepareerd wordt, op accessoires die gemaakt worden van gerecycled jeans en op hand gestikte gerecycled denim patches die ze voor NUQI – slow fashion maakt. Alles wordt bewerkt met haar secure handwerk waarin patronen worden gemaakt door het toepassen van de Japanse handsteken.

NUQI - slow fashion en YUKKURI

Hoe komen NUQI – slow fashion en YUKKURI studio bijelkaar?

NUQI – slow fashion gebruikt blanco biologisch katoenen basics als een leeg canvas. Wij laten deze t-shirts vervolgens door ontwerpers en ambachtslieden omtoveren tot unieke items.

Zo worden de Japanse handstiksels van Helly als kleine kunstwerkjes op onze biologische t-shirts met gots keurmerk gemaakt.

Allemaal anders

Alle hand gestikte gerecycled denim patches zijn anders. Hierdoor zijn alle biologische katoenen t-shirts een uniek stuk op zich.

De T-shirts met gerecycled denim patch zijn nu in onze webshop te koop.

Volg ons op Instagram voor updates over ons aanbod en nieuwe artikelen in het journal.

Deel met vrienden:


organic cotton t-shirt denim patch

Bekijk onze producten