Comfortabel biologisch katoen t-shirt met een bijzonder recycling element

Comfortabele en milieuvriendelijke shirts met een uniek recyclingelement. Ons biologisch katoen t-shirt vervaardigd van duurzaam organisch katoen biedt een aangename en modieuze pasvorm dankzij de ietwat oversized snit en mouwen tot aan de ellebogen.

Het boxy silhouet geeft het shirt een eigentijdse en trendy uitstraling in vergelijking met een standaard shirt.

Duurzaam t shirt biologisch katoen

Doordat er geen bleekproces is toegepast op het shirt, zijn de natuurlijke vezels zichtbaar in de textuur van het materiaal in de vorm van kleine pitjes. Dit draagt bij aan de unieke uitstraling van het duurzaam katoen t shirt.

NUQI slow fashion en YUKKURI

Het bijzondere embleem is gemaakt van gerecyclede spijkerstof afkomstig van oude jeans en andere denimproducten. In plaats van dit materiaal weg te gooien, wordt het nu verzameld voor hergebruik. Dit verlengt de levensduur van het restmateriaal.

De speciale Japanse Sashiko en Boro handsteken die gebruikt zijn, zijn traditionele hersteltechnieken om versleten kledingstukken te repareren. YUKKURI is het atelier van Helly Coppens, een Nederlandse ontwerper en vakvrouw die met passie handgemaakte kunstwerken creëert van gerecyclede denim en andere materialen.

Biologisch katoen t-shirt

NUQI slow fashion en YUKKURI werken samen om duurzame kleding en ambachtelijke producten te maken die prachtig, uniek en op duurzame en eerlijke wijze geproduceerd worden. Ondersteun vandaag nog biodiversiteit door te kiezen voor duurzame kleding. Als je op zoek bent naar een kledingstuk met een verhaal en een milieuvriendelijk karakter, dan is dit een biologisch katoen t-shirt dat voldoet aan de normen en daardoor perfect is voor jou. Elk shirt heeft zijn eigen handgemaakte kunstwerk, waardoor je een unieke verschijning zult zijn in een duurzaam katoen t shirt.

Bij NUQI slow fashion hanteren we de norm om onze voorraad bewust beperkt te houden. Hierdoor kan het voorkomen dat het product snel uitverkocht is. Dit is beter voor het milieu omdat we op deze manier geen overproductie hebben en dus minder afval. Bovendien is het duurzamer om kleding in kleine batches te produceren, in plaats van in grote hoeveelheden zoals bij fast fashion. Daarom kiezen we ervoor om voor elk product een beperkte productie te maken en zodra het product is uitverkocht, een nieuw alternatief te lanceren. Dit geldt dus ook voor dit duurzaam katoen t shirt.

Specificaties

 • Biologisch katoen GOTS
 • Natuurlijke vezel
 • Ongebleekt, zonder chemicaliën
 • Gerecycled denim
 • Zero waste
 • Biologisch afbreekbaar
 • Kleine voorraad
 • Duurzame verpakking

Productie

  • T-shirt: Stanley & Stella – GOTS gecertificeerd geproduceerd in Bangladesh
  • Patches: Gerecycled denim – YUKKURI studio, Berkel-Enschot – Nederland

Ontdek meer

Merinowol sjaal en plaid handgebreid.

Merinowol sjaal en plaid handgebreid

 159,00 incl. BTW
Beenwarmers hand gebreid van schapenwol. Hand gebreide schapenwollen beenwarmers voor iedereen

Beenwarmers hand gebreid van schapenwol

 49,95 incl. BTW

Blijf op de hoogte van het laatste NUQI-slow fashion nieuws

Schrijf je nu in en ontvang 10 euro shoptegoed
Over ons

NUQI-slow fashion
Duurzame kleding en lifestyle producten die gemaakt zijn met behoud van en aandacht voor de planeet, mens en dier.

Contactgegevens

8472 CC
Kleine Vos 5, Wolvega
The Netherlands


info@nuqi-slowfashion.nl
Tel: +31(0)6 36099630


KvK-nr: 56348355
Btw-id nr: NL 8520.84.456 B01

Betaal veilig!

Privacy Preference Center