Ethische productie

Waar en hoe werkt onze ethische productie?

Ethische productiewijze en een duurzame levensstijl

Niet alleen mooi maar ook duurzaam

Bij NUQI-slow fashion combineren we hoogwaardige kleding met een ethische productiewijze en een duurzame levensstijl. We stellen hoge kwaliteitseisen aan onze materialen en productie en controleren elk monster grondig om ervoor te zorgen dat onze kleding niet alleen mooi, maar ook duurzaam is.

We geloven dat kleding op een eerlijke manier geproduceerd moet worden, met een ethische, duurzame en transparante werkwijze. Daarom werken we alleen met leveranciers die voldoen aan bepaalde criteria, zoals Fair Wear Foundation, GOTS, OCS, Oeko tex of Peta, en die zich committeren aan het vermijden van kinder- en dwangarbeid, het bieden van veilige en gezonde werkomstandigheden, eerlijke lonen, vrijheid van vereniging en het respecteren van dierenwelzijn.

Ethische productie
Ethische productie

Transparantie

Transparantie is een belangrijk aspect van onze werkwijze. We vermelden altijd de herkomst van onze producten, zodat consumenten precies kunnen zien waar hun aankoop vandaan komt. Onze collectie wordt wereldwijd geproduceerd, waarbij we samenwerken met sociale ateliers die vaak alleenstaande vrouwelijke arbeiders in dienst hebben. Op deze manier dragen we bij aan betere leefomstandigheden en financiële zelfstandigheid van deze vrouwen. Elke verkoop van een NUQI-product, dat door een dergelijk atelier is geproduceerd, draagt bij aan onze missie. 

We werken ook samen met organisaties die dezelfde duurzame waarden delen als wij.

CO2-uitstoot verminderen

We streven er naar om onze CO2-uitstoot te verminderen. 

Hoewel transport onvermijdelijk is, proberen we de impact te minimaliseren door kleine bestellingen te combineren met andere klanten van dezelfde producent. Het moment van verzending wordt bepaald door de leverancier, niet door ons.

Meer dan kleding

Onze duurzame instelling gaat verder dan alleen kledingproductie. We richten ons ook op duurzame verpakkingen, papier en print, fotoshoots en kledingverzorging.

We gebruiken gerecyclede FSC-gecertificeerde verpakkingen voor onze online bestellingen en indien nodig, gebruiken we bio-afbreekbare polybags van maïs.

We minimaliseren het gebruik van gedrukte advertenties en tijdschriften en kiezen voor papier van Paperwise dat is gemaakt van landbouwafval.

Onze fotoshoots vinden plaats in Nederland met lokale modellen om onnodige reizen te vermijden.

Behandel je duurzame kleding goed

Bovendien geven we bij elke aankoop duidelijke instructies over het onderhoud van onze kleding, zodat de kwaliteit behouden blijft wanneer het in jouw kast hangt.


Nuqi slow fashion producten gemaakt van duurzame materialen
Deel met vrienden:

Onze huidige producenten

Give a man a fish and you feed him for a day – teach a man how to fish
and you feed him for a Iifetime

  • Sociaal atelier Manta, Ayacucho, Peru
  • Producten: Breigoed

Lees meer

Organic cotton farmers use artisanal irrigation methods – which use much less water than traditional cotton cultivation

  • Stanley & Stella, Brussel, België
  • Producten: Biologische katoenen jersey

Lees meer