Sieraden

Sieraden hangers van gerecycled materiaal

Hoe koffie cups een tweede leven kregen

“Ik kon de waardevolle aluminium koffiecapsules niet verspillen”

Gabi is een kunstenares uit San Diego, USA en maakt prachtige sieraden hangers van gerecycled materiaal. Echter het materiaal dat Gabi gebruikt is uniek. Namelijk gebruikte koffiecapsules. De duurzame sieraden zijn handgemaakt en daardoor allemaal anders.

“Het doel van recycling en upcycling is het verminderen van afval. De beperkte hulpbronnen van de aarde op een duurzame manier gebruiken en tegelijkertijd de impact op het milieu minimaliseren”

Verloren hulpbronnen transformeren naar stijlvolle duurzame sieraden hangers met bijzondere verhalen is Gabi haar passie.

Sieraden hangers van gerecycled materiaal
Sieraden hangers van gerecycled materiaal

Experiment met als hoofdmateriaal de weggegooide koffiecapsule

Aluminium koffiecapsules worden maar een korte tijd gebruikt waarvoor ze gemaakt zijn en verdwijnen vervolgens op de afvalberg. Zonde van al het verspilde materiaal en de hoeveelheid afval dat het op die manier genereert.

Gabi vond een duurzame oplossing

Het maken van de mooiste duurzame sieraden hangers van gerecycled materiaal. Ze begon te experimenteren met als hoofdmateriaal de weggegooide koffiecapsule. De koffiecapsules moeten eerst grondig gereinigd worden. Dit gebeurt met natuurazijn.

Daarna vormt Gabi de aluminium capsule tot een uniek gevormde basis voor haar duurzame sieraden van gerecycled materiaal. Elke hanger is uniek doordat het aluminium zich tijdens het proces telkens anders vormt.

De ketting hangers van dit unieke recycled materiaal zijn nu online verkrijgbaar.

Volg meer ontwikkelingen op @nuqi_slowfashion

Deel met vrienden:

Bekijk onze producten