Duurzame kleding

Waarom duurzame kleding

Van fast fashion naar slow fashion

Ik reisde de wereld rond om leveranciers te bezoeken en leerde de mensen achter het product kennen

Mijn naam is Tosca van Haren en ik ben de oprichter van het duurzame kleding – en lifestyle merk NUQI slow fashion.
Van beroep ben ik modeontwerper en productontwikkelaar.
Jarenlang heb ik collecties ontworpen en geproduceerd voor kleine- en grotere merken in Nederland.
Ik reisde de wereld rond om de leveranciers te bezoeken en leerde zo de mensen achter het product kennen.

Tijdens deze reizen heb ik veel geleerd en die ervaring heeft mij geholpen in de ontwikkeling van mijn modecarrière. Ik stelde mijzelf echter de vraag of productie duurzamer kon. Waarom duurzame kleding?

Waarom duurzame kleding?
Waarom duurzame kleding?

Bewuste keuzes

Na jaren als ontwerper gewerkt te hebben voor verschillende mode merken voelde ik de behoefte om de basis van de mode industrie te ontdekken. De fast fashion-cultuur begon me te irriteren en ik ging op zoek naar de tegenhanger: slow fashion. Tegenwoordig is dit gelukkig al een belangrijk onderdeel geworden van ons dagelijks leven.
Ik ontdekte de grote waarde van kleine ambachtelijke werkplaatsen waar nog veel met de hand wordt gemaakt. De waardevolle aandacht en tijd die in elk product gestoken wordt weerspiegelt zich in de kwaliteit en afwerking. Dit maakt het duurzaam.

Ik richtte NUQI-slow fashion op en besloot voor mijn eigen duurzame kleding merk alleen nog maar te werken met ambachtelijke ateliers of kleine zelfstandige ambachtslieden.

Onze biologische wol is gecertificeerd en gegarandeerd mulesing vrij

De eerste duurzame producten die NUQI-slow fashion heeft geproduceerd zijn een merino wollen sjaal en gebreide wollen beenwarmers. Deze producten worden duurzaam en eerlijk handgebreid in een sociaal non-profit atelier in Peru.

Go slow

Omdat ik de andere kant van de kledingproductie ken, kan ik de waarde van een ambachtelijk gemaakt product goed inschatten.

Wanneer is kleding nu eigenlijk duurzaam en eerlijk?

Kleding die op een eerlijke, ethische manier en onder goede arbeidsomstandigheden is gemaakt, van duurzame en diervriendelijke materialen. Uiteindelijk hebben zowel dier, milieu als wij – de mens – hier baat bij.

Ten eerste zijn de cijfers onvergelijkbaar.
NUQI-slow fashion doet kleinschalige productie runs zodat er geen overproductie en geen grote voorraad ontstaat. Een te grote voorraad is sowieso dodelijk voor elk modemerk hoe dan ook.
Ten tweede duurt het veel langer om een ambachtelijk product te maken dus druk opvoeren in productie heeft geen zin.
Gelukkig maar want de aandacht en passie die in een eerlijk duurzaam product zit betaalt zich uiteindelijk uit in kwaliteit.

Op deze manier maken we de allerbeste unieke handgemaakte items voor jou.

Samen staan we sterk

  • Eerlijke handel
  • Milieuvriendelijk
  • Steun locale bevolking
  • Organic
  • Duurzaam

Maak deel uit van een community die goede dingen doet.

Waarom duurzame kleding?
Waarom duurzame kleding?

Wat jij zoekt, zoekt jou.

NUQI-slow fashion biedt een collectie die zich langzaam uitbreidt. Mode en lifestyle producten van hoge kwaliteit met nadruk op duurzaamheid en comfort. Ambachtelijk gemaakt van natuurlijke – en gerecyclede materialen.
NUQI slow fashion is voor mensen die meer willen dan massaproductie, maar zich ook zorgen maken over hoe hun aankoop het milieu beïnvloedt.

Deel met vrienden:

Bekijk onze producten