Duurzame lifestyle

Green Friday 2023 het duurzame alternatief

Green Friday in Nederland: Een duurzaam alternatief voor Black Friday

Geen massale koopjesjacht

Black Friday, oorspronkelijk uit de Verenigde Staten overgewaaid, staat bekend om zijn overweldigende kortingen en massale koopjesjacht. Het fenomeen heeft echter ook kritiek gekregen vanwege de overconsumptie en omdat het een negatieve impact heeft op het milieu.

Als reactie hierop is in Nederland de beweging “Green Friday” ontstaan, Green Friday 2023 het duurzame alternatief voor de traditionele koopjesdag.

Green Friday het duurzame alternatief
Green Friday 2023 het duurzame alternatief

Wat is Green Friday?

Green Friday 2023 het duurzame alternatief dat consumenten aanmoedigt om bewust te consumeren en duurzame keuzes te maken. Het streeft ernaar de nadruk te verleggen van overmatige consumptie naar verantwoord winkelen.

Tijdens Green Friday worden consumenten aangemoedigd om na te denken over de impact van hun aankopen op het milieu en om te kiezen voor duurzame en ethisch geproduceerde producten.

Duurzame alternatieven

In plaats van zich te laten verleiden door grote kortingen op wegwerpartikelen, worden consumenten aangemoedigd om te investeren in duurzame producten.

Nederlandse merken die zich inzetten voor duurzaamheid, zoals NUQI, spelen een belangrijke rol in het promoten van bewuste aankopen.

Green Friday evenementen

Verschillende Green Friday-evenementen worden in het hele land georganiseerd om duurzaamheid te vieren en bewustwording te vergroten.

Deze evenementen bieden een platform voor duurzame merken om zich te presenteren en consumenten te informeren over de voordelen van bewust consumeren.

Hoe kan jij deelnemen?

NUQI heeft zich aangesloten bij het Green Friday-initiatief, omdat Black Friday voor ons gewoon geen optie is.

Je kunt vanaf maandag 13 November meedoen aan onze Green Friday-challenge op instagram en maak zo kans op geweldige prijzen,

  • waaronder €50,- groen shoptegoed
  • 2 tickets voor het Green Friday Forest Event op 24 November in recreatiegebied Het Twiske, nabij Amsterdam
  • en zelfs je eigen boom.

Ja, je leest het goed, een boom van Trees For All, en je kunt er zelfs voor kiezen om deze op het Green Friday Forest Event te planten (hoewel dat niet verplicht is, want jouw boom wordt sowieso geplant).

Wil je niets missen over deze actie? Volg ons Instagram account.

Wil jij je aansluiten bij het Green Friday-initiatief? Dit kan via deze link Green Friday

Deel met vrienden:


Green Friday 2023

Bekijk onze groene producten