Unieke gerecyclede denim patch

Dit duurzaam katoen t-shirt met applicate is gemaakt van biologisch katoen en heeft een uniek gerecyclede denim detail. We hebben zorgvuldig gekozen voor biologisch en gerecycled materiaal tijdens het productieproces om ons milieu te beschermen. Met dit t-shirt van biologisch katoen voel je je niet alleen comfortabel, maar draag je ook bij aan het maken van een verschil in de wereld.

Voelt zachter aan en gaat langer mee

Waarom kiezen voor biologisch katoen? Biologisch katoen is een beter alternatief omdat het zachter aanvoelt en langer meegaat dan conventioneel katoen. Dit komt doordat biologische landbouwpraktijken meer aandacht besteden aan het behoud van de gezondheid en biodiversiteit van de bodem. Ze vermijden het gebruik van schadelijke stoffen, insecticiden, pesticiden en chemicaliën in de mode-industrie.

Een direct voelbaar gevolg hiervan is dat de natuurlijke vezels van biologisch katoen zachter aanvoelen op de huid. Bovendien draagt de duurzaamheid van biologisch katoen bij aan het creëren van kleding die langer meegaat.

Trendy pasvorm met een iets oversized fit

Ons comfortabele duurzaam katoen t-shirt met applicatie heeft een trendy pasvorm met een iets oversized fit en elleboog lange mouwen. Het boxy silhouet geeft het t-shirt een eigentijdse en fashionable uitstraling, in vergelijking met een standaard t-shirt. Door het ontbreken van een bleekproces zijn de natuurlijke vezels zichtbaar in de structuur van het materiaal, wat bijdraagt aan de unieke uitstraling van het t-shirt.

De bijzondere patch op ons t-shirt is gemaakt van gerecycled denim, afkomstig van afgedragen spijkerbroeken en andere jeansproducten. In plaats van dit materiaal weg te gooien, verzamelen we het en geven we het een nieuw leven. De speciale Japanse Sashiko- en Boro-handstiksels die worden gebruikt, zijn oude hersteltechnieken om afgedragen kledingstukken te repareren.

NUQI slow fashion en YUKKURI

NUQI slow fashion werkt samen met YUKKURI, het atelier van Helly Coppens, een Nederlandse ontwerper en ambachtsvrouw die handgemaakte kunstwerken maakt van gerecycled denim en andere materialen. Samen creëren we duurzame kleding en ambachtelijke producten die mooi, uniek, en op een duurzame en eerlijke manier worden geproduceerd.

Steun vandaag nog een betere biodiversiteit door te kiezen voor duurzame kleding. Onze t-shirts zijn gemaakt volgens de organic content standard en hebben elk hun eigen handgemaakte artwork, waardoor je een unieke verschijning zult zijn in een van deze duurzame t-shirts.

Houd er rekening mee dat we onze voorraad bewust beperkt houden, wat beter is voor het milieu door het vermijden van overproductie en minder afval. We produceren onze kleding in kleine batches, in plaats van in grote hoeveelheden.

Specificaties

 • Biologisch katoen GOTS
 • Natuurlijke vezel
 • Ongebleekt, zonder chemicaliën
 • Gerecycled denim
 • Zero waste
 • Biologisch afbreekbaar
 • Kleine voorraad
 • Duurzame verpakking

Productie

  • T-shirt: Stanley & Stella – GOTS gecertificeerd geproduceerd in Bangladesh
  • Patches: Gerecycled denim – YUKKURI studio, Berkel-Enschot – Nederland

Blijf op de hoogte van het laatste NUQI Nieuws!

Ontvang 1x per maand geweldige Slow Fashion Tips en artikelen in je inbox!
Over ons

NUQI Pure Duurzame Mode
Duurzame kleding die gemaakt is met behoud van en aandacht voor de planeet, mens en dier.

Contactgegevens

8472 CC
Kleine Vos 5, Wolvega
The Netherlands


info@nuqi-slowfashion.com
Tel: +31(0)6 36099630


KvK-nr: 56348355
Btw-id nr: NL 8520.84.456 B01

Betaal veilig!

Privacy Preference Center