Duurzaamheid

Duurzame kleding waar staat Nuqi slow-fashion voor

Duurzame kleding voor iedereen

Duurzame mode en fairtrade ondernemen gaan samen

NUQI-slow fashion is een van de duurzame merken dat is opgericht om duurzame kleding voor de consument toegankelijk te maken.

Wij delen onze marge tijdens kortingsacties met de consument om duurzame kleding betaalbaar te maken. We doen daarmee geen afbreuk aan het levensonderhoud van onze ontwerpers en fabrikanten in de kledingindustrie.

Mis geen enkele duurzame korting, volg ons

Duurzame kleding waar staat Nuqi slow-fashion voor
Duurzame kleding waar staat Nuqi slow-fashion voor

Fairtrade

Onze oprichtster, Tosca van Haren, gelooft dat duurzame kleding en fair trade ondernemen even belangrijk zijn. Daarom produceren wij prachtige eerlijke kleding en accessoires die op een fair trade manier worden gemaakt.

Alle producten zijn geproduceerd van duurzame materialen. We gebruiken biologische duurzame stoffen en gerecyclede materialen. Onze productie beschikt minimaal over 1 keurmerk of meer.

Lees meer over onze fair trade productie.

Tijdloos zonder seizoenen

Onze duurzame kleding is tijdloos en is niet gericht op het volgen van trends. Wij houden onze focus op het ontwikkelen van hoogwaardige nieuwe ontwerpen met een goede en comfortabele pasvorm.

Alle kledingstukken kunnen worden gecombineerd met producten uit je eigen kledingkast. Daarnaast sluit elk nieuw duurzaam kledingstuk aan bij eerder ontworpen NUQI-producten. Hierdoor kan je eindeloost blijven combineren in je eigen samengestelde NUQI capsule collectie.

Eerlijke lonen voor de makers

Ons motto is: “Duurzame kleding voor iedereen”. Dit betekent dat we eerlijke prijzen betalen voor onze productie. Comfortabele pasvormen bieden voor alle lichaamstypes en regelmatig kortingsacties aanbieden om onze duurzame kleding voor iedereen betaalbaar te maken.

Bomen planten

Bij NUQI-slow fashion staan respect voor mens, dier en planeet centraal. Geen kinderarbeid, goede arbeidsomstandigheden, geen pesticiden en samenwerken voor een betere wereld.

Duurzaamheid is de kern van ons eerlijke merk en we zijn daarom toegewijd aan het creëren van eerlijke mode met respect voor de wereld om ons heen.

Daarnaast planten we bij elke 30 bestellingen 10 bomen wereldwijd, omdat we geloven dat bomen planten een van de meest effectieve manieren is om de omstandigheden van klimaatverandering tegen te gaan en onze planeet te beschermen.

Essentieel voor het milieu en het leven op aarde

Bomen nemen koolstofdioxide op uit de atmosfeer en produceren zuurstof, wat essentieel is voor het milieu en al het leven op aarde. Ze helpen ook om bodemerosie te voorkomen, filteren water en bieden leefgebied voor dieren in het wild.

Onze eerste 10 bomen zijn geplant in Thailand, 3 in Thung Yao en 7 in Ko Siboya, door non-profitorganisatie Conserve Natural Forests (CNF).

Bijdragen aan een duurzamere toekomst

Door duurzamere keuzes te maken, te investeren in het planten van bomen en samen te werken met organisaties zoals CNF, heeft NUQI een positieve impact op het milieu en draagt het bij aan duurzamere omstandigheden voor de toekomst.

Lees hier ons  duurzaamheidsverslag.


Duurzame kleding waar staat Nuqi slow-fashion voor
Deel met vrienden:

Kernwaarden

It’s not just about the future – it also has to be sustainable

Onze werkwijze is seizoensloos en wij zijn tegen verspilling. We produceren daarom in kleine hoeveelheden om overproductie te voorkomen en hanteren het principe “op is op”, zodat er geen restanten overblijven.

When two forces come together – their combined power is stronger than any of them individually

We werken samen met sociale werkplaatsen en ambachtelijke ateliers en streven er ook naar om samenwerkingsverbanden aan te gaan met organisaties en merken die dezelfde duurzame waarden delen als NUQI.

Although fashion and trends change quickly – it is important to focus on the essence of what makes it unique and valuable

We hechten geen waarde aan trends en seizoenen, maar werken gestaag aan het opbouwen van een collectie met een creatieve mix van eigen ontwerpen, ambachtelijke handwerktechnieken en samenwerkingsverbanden met gevestigde duurzame merken.

Working on the importance of trust – transparency and commitment

Onze werkwijze steunt op vertrouwen, transparantie en toewijding. Het is voor ons van essentieel belang dat onze klanten weten waar en onder welke omstandigheden onze producten worden geproduceerd.